Noul autobuz electric se poate deplasa 560 de km

autobuz electric

Un nou autobuz electric cu emisii zero a facut foarte multa valva in SUA, lucrul impresionant pe care autobuzul il aduce nou pe piata este autonomia pe care o are, mai exact 350 de mile (aproximativ 560 de km). Acest lucru inseamna ca la o singura incarcare, autobuzul va putea sa finalizeze fara probleme o zi intreaga fara a fi nevoie de incarcari in pauze.

Astfel de autobuze vor putea fi vazute tot mai des peste ocean, insa, daca acestea vor da dovada de eficienta cu siguranta le vom putea intalni si la noi, in Europa. Vehiculul a fost deja testat, iar Proterra, asa cum este denumit autobuzul are o baterie cum nu s-a mai vazut pana acum, aceasta putand sa stocheze nu mai putin de 660 kWh.

Pentru a face o scurta comparatie cu ce mai este pe piata, modelul S de la Tesla Motors are o putere de stocare de 100 kWh, deci Proterra poate stoca de sase ori mai mult decat cea mai performanta masina autonoma.

Pana in momentul de fata Proterra a vandut 312 vehicule la 35 de agentii municipale, urmand ca reteaua de transport public a marilor orase din SUA sa faca o comanda destul de mare. Cercetatorii care lucreaza in astfel de companii sunt foarte multumiti de randamentul pe care aceste autobuze il au, iar prin urmare acest lucru ar aduce un profit pe termen lung, dar, pe de o alta parte, ar reduce considerabil si degajarea de noxe in mediul inconjurator.

Acestea fiind spuse, masinile electrice sunt viitorul, mai ales ca recent un mare dezvoltator de autoturisme a anuntat ca va inceta sa produca autoturisme care folosesc un motor diesel. Singura problema a masinilor electrice in momentul de fata este autonomia si durata foarte lunga de incarcare a bateriei, dar cu siguranta aceste probleme vor disparea cat de curand.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.