Marile beneficii ale terapiei PRP

​Ce este terapia PRP?

Terapia PRP este un tratament minim invaziv care utilizeaza plasma bogata in trombocite pentru a promova regenerarea tesuturilor moi. Este asadar o terapie regenerativa care asigura un proces optim de vindecare a ranilor si ajuta la atenuarea durerii.

​Ce este plasma bogata in trombocite?

Plasma bogata in trombocite (PRP) este definita ca sange autolog cu concentratii de trombocite peste nivelurile initiale. Sangele folosit pentru plasma bogata in trombocite este extras direct de la pacient. Apoi, sangele colectat este plasat intr-o centrifuga speciala pentru a separa trombocitele si pentru a forma substanta concentrata PRP. Cand se obtine concentratia potrivita, substanta PRP este injectata in zonele vatamate.

​Cat de sigura este terapia PRP?

Dat fiind faptul ca plasma bogata in trombocite se obtine din sangele propriu al pacientului, terapia PRP este foarte sigura. In cele mai multe cazuri, pacientul nu prezinta niciun fel de reactie adversa la injectii.

Terapia PRP nu este doar sigura, ci si eficienta in ameliorarea durerii. De asemenea, asigura reducerea umflaturilor si a disconfortului.

Mai exact, aceasta terapie ajuta la reducerea durerii si stimuleaza repararea tesuturilor deteriorate. De asemenea, poate accelera procesul de vindecare a ranilor.

​Principalele beneficii ale terapiei PRP

Ajuta la vindecarea diferitelor leziuni sportive.

Terapia PRP ofera alinare celor care sufera de traume si alte leziuni legate de sport. Leziunile sportive pot afecta articulatiile, tendoanele, ligamentele, muschii si alte tesuturi moi ale corpului.

Leziunile musculare apar atunci cand forta impotriva muschiului este atat de mare incat tesutul incepe sa se rupa. Ligamentele, pe de alta parte, necesita timp si sunt greu de vindecat.

Acest lucru face ca terapia PRP sa fie o optiune atragatoare pentru sportivii ce doresc sa isi vindece cat mai repede leziunile si sa revina cat mai curand pe terenul de sport. In cazul lor, terapia PRP are ca scop restabilirea functionalitatii si mobilitatii articulatiei sau muschiului lezat.

Ofera alinare simptomatica celor care sufera de osteoartrita a genunchiului.

Pacientii cu osteoartrita care sufera de dureri severe de genunchi pot scapa de tot acest disconfort apeland la terapia PRP. Aceasta terapie ajuta la restabilirea concentratiei de acid hialuronic la nivelul genunchilor datorita fibroblastelor sinoviale si factorilor de crestere a hepatocitelor din substanta trombocitara. Astfel, ajuta la inversarea leziunilor articulare si la intarzierea progresiei bolii.

Vindeca si reduce inflamatia in mod eficient.

Anatomia umana este extrem de complexa. Poate dura mult timp pentru ca organismul sa se vindece atunci cand un muschi, o articulatie, un ligament sau orice parte a corpului este ranita. In cele mai multe cazuri, in functie de gravitatea leziunii, vindecarea poate dura luni sau chiar ani.

Terapia PRP este o tehnica avansata care asigura un proces de vindecare rapid, sigur si eficient. Aceasta abordare de gestionare a durerii reduce, de asemenea, eficient inflamatia si umflarea.

mai multe informatii puteti afla de la specialiștii Centrului Medical Misca

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *