Inteligenta artificiala si camerele de supraveghere

Inteligenta artificiala si camerele de supraveghere

Inteligenta artificiala pare sa intre incetul cu incetul in viata noastra, iar tehnologia avanseaza din ce in ce mai mult in aceasta directie. Securitatea incepe sa fie revolutionata de faptul ca se bazeaza din ce in ce mai mult pe inteligenta artificiala.

Camerele video de supraveghere incep sa se bazeze pe recunoasterea faciala, iar comenzile vocale par a avea un impact destul de important in aceasta industrie. Procesul de comanda vocala al camerelor este perluat de la Google Now si de la Siri. Faptul ca tehnologia avanseaza spre camerele care pe langa posiblitatea de a filma, vor avea si posibilitatea de a se folosi de inteligenta artificiala pentru a lua anumite decizii este unul destul de imbucurator, mai ales in cazul camerelor plasate in spatiile publice.

Aceste noi camere, pe langa faptul ca vor filma, vor avea si posibilitatea interpretarii imaginilor filmate, astfel incat vor sti atunci cand o persoana necunoscuta ar aparea in cadru. Acest lucru este demn de remarcat si datorita faptului ca se va reusi astfel eliminarea unei bune parte din filmari atunci cand se doreste vizualizarea inregistrarilor cand vine vorba de o tentativa de, sau efectiv o spargere a locuintei.

Mai mult decat atat, acest lucru este benefic deoarece cand vine vorba despre o astfel de camera, cercetarile in cazul spargerii locuintei se vor realiza mult mai rapid, castigandu-se astfel secunde importante. Inteligenta artificiala pare a fi viitorul, iar din ce in ce mai mutle tehnologii se intreapta spre aceasta tehnologie.

Sunt multe companii care au in vedere acest lucru si se orienteaza spre gadgeturi care pot utiliza inteligenta artificiala intr-un mod eficient pentru a rezolva anumite probleme. Din ce se cunoaste pana acum, inteligenta artificiala este prezenta in telefoanele noastre, aceasta urmand sa fie implementata din ce in ce mai des in obiectele pe care le folosim zilnic.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.