Cate tipuri de compresoare de aer exista si la ce sunt acestea utile

compresoare aer

Pentru profesionistii care lucreaza in domeniul mecanicii sau care detin afaceri precum vulcanizarile sau vopsitoriile, notiunea de compresoare de aer nu este una necunoscuta. Daca esti doar gospodar si esti interesat de modalitati prin care sa iti usurezi activitatile desfasurate in jurul casei, in viata de zi cu zi, este posibil ca versatilitatea acestor aparate sa te surprinda.

Pentru a putea sa te folosesti si tu de un compresor si de ceea ce poate acesta sa iti ofere, este important sa stii amanuntele esentiale despre ce reprezinta el, in ce variante poate fi achizitionat si ce actiuni poate sa indeplineasca. Afla din acest articol aceste amanunte, precum si cum poti intra si tu in posesia unui aparat util si rezistent, care sa iti usureze cu adevarat viata!

Compresoare de aer: tipologie si utilitate

Compresorul este un echipament specializat in producerea de energie mecanica. El functioneaza prin refularea aerului la o presiune foarte ridicata si la un volum diminuat. Aceasta presiune generata este ceea ce permite indeplinirea unor sarcini variate, fiind insa necesare si diverse accesorii pentru ca versatilitatea compresorului sa fie posibila. Iata care sunt principalele categorii de compresoare de aer!

Compresoare casnice – denumite si compresoare hobby sunt semiprofesionale si reprezinta varianta perfecta pentru gospodarii care doresc sa isi usureze activitatile de zi cu zi. Cu ajutorul pistoarelor de vopsit sau a celor pentru curatat cu presiune, compresoarele pot fi folosite pentru vopsirea suprafetelor de orice fel si curatarea podelelor, a teraselor sau chiar a peretilor. De asemenea, echipamentele de acest fel pot sa te ajute si sa umfli saltele, roti sau sa optimizezi presiunea din anvelopele auto. Este important sa alegi un model de compresor ergonomic si care sa consume putina energie la functionare.

Compresoare profesionale – sunt intalnite in vopsitorii si in atelierele de tamplarie, mecanica auto sau alte reparatii. Principalele criterii de alegere a acestor compresoare sunt reprezentate de putere si frecventa utilizarii. Cele mai populare variante sunt cele care implica un consum mic de ulei si care produc zgomot la intensitate redusa. Sunt mai puternice decat cele casnice, puterea lor atingand valori de 1,5 – 7 kW. La mare cautare sunt si variantele portabile, deoarece acestea se adapteaza foarte bine in ateliere cu mai multe puncte in care se efectueaza lucrari.

Compresoare industriale – cele mai puternice variante care pot fi gasite pe piata. Sunt de dimensiuni mari si sunt foarte grele. Puterea totala a motoarelor poate sa varieze de la 15 la 47 kW. Se folosesc in cadrul fabricilor mari si garanteaza o functionare continua pentru vreme indelungata, oferind un flux de aer constant. Capacitatea lor ridicata le transforma in investitii destul de costisitoare, dar cu eficienta mare pe termen lung.

Intra pe TopStrong.ro si alege unul dintre modelele de compresoare de aer disponibile in oferta. Ai acces la o gama variata de produse dintre care poti alege inclusiv compresoare casnice, care te vor ajuta cu activitatile tale de zi cu zi. Tot acolo gasesti si solutii profesionale, ideale pentru atunci cand detii un atelier sau o afacere de amploare. Investeste in solutii de calitate si bucura-te de o activitate eficientizata la maximum.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *