Care sunt tipurile de garduri care iti pot imprejmui proprietatea?

Daca iti doresti intimitate si siguranta in propria curte, este foarte important sa acorzi atentie maxima tipului de gard pe care il construiesti. Din fericire, ai o multime de optiuni, de la clasicul gard din lemn pana la modernul gard aluminiu sau ieftinul gard din tabla. Nu toate tipurile de garduri sunt potrivite pentru orice situatie. Tocmai de aceea, este bine sa analizezi cu atentie fiecare optiune inainte de a lua decizia de a cumpara. Vrei un gard ieftin si bun? Vrei un gard rezistent pe termen lung? Vrei un gard cu aspect clasic? Vrei un gard care sa faca fata razelor de soare? Cu siguranta gasesti optiunea potrivita intr-unul dintre urmatoarele tipuri de garduri.

Care sunt cele mai comune tipuri de garduri?

  1. Gardul din lemn. Este varianta clasica de gard, care iti poate oferi intimitate si aspect placut. Are marele avantaj al costului destul de scazut si arata foarte bine, mai ales daca este realizat de persoane cu experienta. Din pacate, pe termen lung se poate degrada destul de tare daca nu este ingrijt. Daca iti asumi achizitia unui gard din lemn este bine sa iti asumi si timp pentru revopsire ocazionala;
  2. Gard metalic. Este foarte popular in ultima vreme datorita diversitatii mari pe care o ofera. Poti gasi garduri din fier forjat, tabla, aluminiu sau otel, fiecare cu proprietati excelente in ceea ce priveste rezistenta si aspectul. Cea mai buna optiune de gard metalic este cel din aluminiu, deoarece se degradeaza foarte greu si nu rugineste. Din pacate, nu este tocmai ieftin.
  3. Gard din PVC. PVC-ul este din ce in ce mai popular datorita flexibilitatii de care da dovada. Acesta poate sa fie colorat in orice culoare, ofera intimitate si rezista bine pe termen lung, chiar daca isi poate pierde din culoare;
  4. Gard din vinil. Este un material modern, foarte asemanator cu lemnul. Rezista foarte bine la factori externi si poate fi exploatat cu succes pe termen lung.
  5. Gard din piatra sau caramida. Daca vrei un gard din materiale naturale, piatra sau caramida sunt o optiune excelenta. Un astfel de gard este greu de construit, insa odata ce a fost pus in picioare este aproap indestructibil.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *