Foarte multe persoane au inceput in ultimii doi ani sa vanda diverse produse in mediul online. Numarul magazinelor din online crescand semnificativ, foarte multe din ele fara niciun succes.
Cum iti faci primul magazin online?
Daca nu stii ce e inseamna MySQL, PHP, CSS, Java dar ai auzit ca Magento e bun pentru magazinul tau, apeleaza la niste oameni cu experienta sa iti faca magazinul online, nu te gandi sa o faci singur, nu ai nicio sansa.
Ce platforma e cea mai potrivita?
Sunt foarte multe platforme, in primul rand conteaza ce magazin vrei sa ai, nu cum vrei sa arate. Cati vizitatori te astepti sa ai? Cate produse vei avea pe site? Cate comenzi zilnice te astepti sa primesti? Deschide o pagina pe Facebook si vezi ce vanzari ai acolo, ai clienti? Merg bine vanzarile? Atunci muta-ti afacerea pe o platforma dedicata. Inainte sa iti alegi platforma trebuie sa alegi o gazduire pe masura, un hosting care sa faca fata cerintelor tale.
Vrei Magento? Prestashop? Sa stii ca platformele acestea consuma resurse, iar cand nivelul de trafic e mediu spre crescut… vei avea mari probleme pe un hosting tip shared. Alege un server dedicat pentru aceste platforme, incepe cu 256MB RAM.
Ai cateva produse, un trafic scazut spre mediu? Alege o gazduire shared dar nu cea mai ieftina, asigura-te ca ai cel putin 192MB limita memorie php. Instaleaza WordPress si WooCommerce si distreaza-te! Doua platforme foarte usoare, teme gratuite nelimitate, personalizare 100%, module gratuite, multiple modalitati de plata… cam tot ce ai pe orice alta platforma de magazin online doar ca vor consuma mult mai putine resurse.
Ce tema se potriveste magazinului tau?
Evita temele complexe, cauta un design simplu, dinamic, vezi eMAG.ro cat de simplu e! Bazeaza-te pe continut, evita sa incarci cu 100 de fotografii si 20 de slide-uri.
Care sunt costurile pentru un magazin online?
Depinde de magazin, de tipul de gazduire, lucrari de mentenanta etc. Toate aceste lucruri influenteaza costurile zilnice, lunare, anuale.
Niciodata insa sa nu alegi varianta ce mai ieftina si nici cea mai scumpa. Investeste in gazduire. Daca e nevoie, investeste si intr-o tema premium. Daca te zgarcesti inca de la inceput vei avea probleme iar costurile pe viitor vor fi extrem de mari, reparatiile fiind mult mai costisitoare. Nu lucra singur la un magazin online cu vanzari medii, angajeaza oameni pentru intretinerea acestuia, actualizarea informatiilor, asistenta online, preluare comenzi, e-mail, telefon. Pune totul pe hartie inainte!