Retelele de social media s-au dezvoltat considerabil in ultimii ani, astfel devenind si o oportunitate foarte buna de a face bani cu investitii minime si din ce in ce mai multi tineri vor sa inceapa o afacere pe aceste retele.
Una din activitatile atractive in randul tinerilor si nu numai este streamingul. Fie ca doresti sa faci gaming, podcast-uri sau doar sa stai de vorba cu urmaritorii tai, o sa ai nevoie de o aparatura performanta cu care sa iti faci treaba foarte bine si sa atragi cat mai multa audienta pe canalul tau. Printre lucrurile de baza de care o sa ai nevoie, se regaseste un microfon cu pop filter, care iti va creste mai mult ca sigur calitatea audio.
Cum sa alegi cel mai bun microfon de streaming cu pop filter
In cazul in care va intrebati ce este acest pop filter si de ce sa alegem un microfon cu acest accesoriu, avem raspunsul la intrebarea dumneavoastra. Ei bine, un pop filter este un accesoriu pentru microfon ce elimina zgomotele neplacute de pe fundal oferind astfel o sonorizare mai buna in timpul streamurilor dumneavoastra si constituie un real avantaj fata de microfoanele standard.
Ca sa facem alegerea potrivita cand cumparam un microfon cu pop filter, trebuie sa avem in vedere urmatoarele criterii: tipul microfonului, sistem de prindere, conectivitate, conexiune, dimensiune, functii, stativ, si portabilitate.
Pentru a alege tipul microfonului, pe piata avem la dispozitie 3 variante: condensator, dinamic si ribbon.
Microfoanele condensatoare sunt un model mai sensibil din cauza diafragmei sensibile dar sunt foarte precise si au un raspuns clar in frecvente. Acestea reusesc sa redea semnale audio puternice fara sa fie nevoie de un preamplificator si sunt in general cele mai comune si mai recomandate din cele 3 variante. Un dezavantaj al acestui model ar putea sa fie pretul, care e ceva mai ridicat fata de modelele concurente.
Microfoanele dinamice nu sunt la fel de sensibile ca si cele condensatoare, ele functioneaza in baza inductiei electromagnetice prin 3 componente principale: camp magnetic, bobina suspendata si diafragma. Unul din avantajele lor este ca pot inregistra foarte bine la un nivel de volum ridicat. De obicei sunt considerate mai durabile decat microfoanele condensatoare si mai accesibile ca si pret, insa acest lucru difera foarte mult de la caz la caz.
Microfoanele ribbon sunt extrem de sensibile, poate cele mai sensibile de pe piata datorita materialelor delicate din care sunt realizate. Ele au ca principiu de functionare variatia aerului in campul mangnetic si sunt utilizate cel mai des pentru inregistrari intr-un studio.
Sistemul de prindere se realizeaza prin niste stative verticale ce sunt pozitionate pe birou. Microfonul este sustinut de un brat suspendat ce ne permite sa il pozitionam unde ne dorim, asta in cazul in care nu vrem ca acesta sa apara in cadru pe streamul nostru.
Cand vine vorba de conexiune, putem sa alegem din 2 optiuni, si anume microfoane wireless si microfoane cu fir. Microfoanele cu fir sunt cele mai intalnite si cele mai recomandate. Microfoanele wireless nu sunt atat de utilizate ca si cele cu fir, insa vin cu avantajul faptului ca pot fi utilizate fara acel cablu care poate incurca in unele situatii.
In ceea ce priveste conectivitatea, microfoanele cu pop filter se conecteaza la PC prin USB sau printr-un jack de 3,5 mm. In cazul in care aveti un computer ce nu dispune de un slot jack pentru microfon, recomandarea este sa optati catre un microfon USB. Dupa care totul este extrem de simplu, doar conectam USB-ul sau jack-ul in unitatea calculatorului si in mod normal, microfonul va fi recunoscut automat.
Dimensiunea microfonului tine foarte mult de preferintele personale. Insa majoritatea oamenilor prefera un microfon de dimensiuni mai mici, care sa nu ocupe foarte mult spatiu si sa nu intre in cadru pentru a nu deranja vizual urmaritorii tai in timpul streamului.
In functie de pret si de producator, unele microfoane vin pe piata cu niste functii suplimentare interesante, ce ne pot fi de folos, si anume: iluminare LED, slot jack pentru casti, buton on/off, suport reglabil, etc. La un pret ceva mai ridicat, mai mult ca sigur o sa gasesti un microfon de o calitate superioara ce dispune de aceste functii.
Stativul este un lucru foarte important cand dorim sa cumparam un microfon cu pop filter deoarece acesta ajuta la pozitionarea corecta a microfonului pentru a avea un sunet clar, lucru ce va face urmaritorii tai sa te asculte cu placere in timpul streamului. Asadar, asigura-te ca microfonul tau vine la pachet cu un stativ.
Sa avem un microfon portabil poate sa fie un avantaj daca ne aflam in situatia in care suntem nevoiti sa ne mutam setup-ul de streaming dintr-o camera in alta sau chiar dintr-o casa in alta. Asadar, achizitionarea unui model cu un trepied pliabil o sa ne faca viata mult mai usoara, permitand transportarea microfonului fara prea mari batai de cap.
Dupa toate caracteristicile prezentare mai sus, a venit timpul sa vorbim si despre pretul acestor microfoane cu pop filter. In functie de producator, de tipul microfonului si de functiile si accesoriile de care acesta vine insotit, putem sa ne asteptam sa scoatem din buzunar o suma cuprinsa intre 100 de lei si cateva mii de lei. Totusi, consideram ca un microfon este unul din acele periferice la care nu trebuie sa ne zgarcim deoarece calitatea sunetului este unul din cele mai importante lucruri de pe un stream, lucru care poate face audienta sa decida daca ramane sau pleaca de pe streamul dumneavoastra.