Industria alimentară este printre cele mai complicate domenii de activitate, care necesită multă îndemânare. Însă, era tehnologiei și-a făcut de cap și în această zonă, în cel mai bun mod posibil. Astfel, au apărut malaxoare ce au devenit în ultimii ani un instrument indispensabil. Se folosește pentru amestecarea și frământarea diferitelor tipuri de aluat, dar și pentru procesarea altor alimente.
Acestea oferă beneficii de necontestat care măresc productivitatea și eficiența în producția alimentelor, preparatelor și delicateselor de tot felul.
Care sunt beneficiile utilizării unor malaxoare în industria alimentară?
Fără doar și poate, cei ce lucrează în acest domeniu creativ, sunt de părere că aceste electrocasnice ușurează munca pe care o depun. Astfel, datorită beneficiilor pe care le oferă, într-un timp foarte scurt și-au căpătat un renume pozitiv.
- Eficientizează producția
Malaxoarele sunt aparate care au fost construite special pentru eficientizarea producției de alimente. Ele sunt capabile de a frământa și amestecă cantități mari de aluat într-un timp mai scurt decât ar face-o omul cu propriile sale mâini.
Ele pot prelucra:
- aluat pentru pâine;
- aluat pentru pizza;
- aluat pentru prăjituri;
- aluat pentru biscuiți.
- Asigură consistența produselor
Malaxoare folosite în industria alimentară oferă o consistență uniformă preparatelor. Ele au capacitatea de a amesteca în mod corespunzător. Se asigură o distribuție uniformă a texturii, esențială pentru obținerea unei calități superioare a mâncării.
- Reduce timpul de producție
Malaxoarele industriale sunt capabile de a prelucra o cantitate impresionantă de aluat într-un timp relativ scurt. Acest fapt reduce drastic timpul de execuție și pregătire a aluatului. Astfel, îți permite producerea unui număr mai mare de prăjituri sau de pâine.
Malaxorul îndeplinește această caracteristică atât de importantă pentru industria alimentară, unde timpul de lucru este esențial pentru obținerea unei eficiențe și profit mai mare.
- Reduce costurile de muncă
La fel cu alte electrocasnice, malaxoarele reușesc să reducă costurile de muncă, deoarece scade forța de muncă manuală, depusă de către om. Chiar dacă și omul poate pregăti cantități de aluat, malaxorul crește aceste cantități, permițând producția în masă.
- Siguranța
Malaxoarele folosite în industria alimentară sunt foarte sigure de folosit. Ele sunt construite din materiale durabile, non-toxice și pot fi curățate și igienizate într-un mod facil.
Au fost concepute pentru a respecta standardele de igienă impuse într-o bucătărie a unui restaurant sau brutărie. Ele intră în procesul de prevenire a contaminării, asigurând un mediu sigur atât pentru angajați, cât și pentru cei ce se vor bucura de preparate.
Cum se poate folosi un malaxor industrial?
Malaxoare industriale sunt folosite în diverse locuri, precum:
- pizzerii – pentru producerea unei cantități impresionante de aluat de pizza, necesar unei zi de muncă;
- panificație – se ocupă de producția de pâine, brioșe, croissante și alte produse de patiserie delicioase;
- industria lactatelor – se folosesc pentru procesarea laptelui pentru a se produce brânzeturi, unt sau altele;
- industria cărnii – se folosesc în procesarea cărnii pentru a da naștere cârnaților și de a amesteca uniform ingredientele și mirodeniile folosite;
- producția de dulciuri – se folosesc pentru a face aluatul pentru biscuiți, fursecuri, prăjituri și alte dulciuri irezistibile.
Un malaxor folosit în industria alimentară se achiziționează în funcție de anumite caracteristici importante. Dacă nu respecți nevoile pe care le ai, electrocasnicul nu va fi capabil să-ți ofere beneficiile ce el are.
Astfel, ia în considerare următoarele:
- capacitatea – depinde de nevoile restaurantului sau fabricii;
- tipul de malaxor – aici sunt două modele: cel cu ax vertical și cel cu ax orizontal; primul tip sunt folosite pentru aluatul greu, precum cel de pâine, iar al doilea pentru biscuiți sau prăjituri;
- durabilitatea – materialele din care este construit trebuie să fie rezistente și calitative;
- funcțiile suplimentare – precum alegerea vitezei de amestec, programarea automată sau protecția contra suprasolicitării.
Acestea fiind spuse, malaxoarele pentru industria alimentară sunt electrocasnice indispensabile pentru zilele contemporane nouă.